51,85 meter blueslykke

51,85 meter blueslykke

Foto: Tove Andersson

Det var Cristen Craven Barnard fra Mississippi som malte 534 kvm blueskunst for Notodden Bluesfestival i fjor, et kunststykke som burde sendt festivalen rett inn i Guinness rekordbok. – Jeg ble spurt om å skape noe varmt og følte at det var lett å portrettere, – for det var slik jeg opplevde byen og folkene der, forteller Barnard.

Cristen Craven Barnard er årets blueskunstner for tredje gang, en selvlært muralmaler og har stått bak plakater og bluesmotiv på T-skjorter og canvas. Hun vokste opp som hvit minoritet i Tutwiler, byen ”bluesens far” W.C. Handy befant seg i da han for første gang hørte blues. For to år siden vakte Barnard oppmerksomhet med utstillingen på Europas Blues Senter, men hun har også en spesiell interesse for den tidlige bluesens instrumenter og historie. Selv er hun gift med en trommeslager.

– Jeg er svært interessert i bluesens historie, spesielt fra området jeg vokste opp, sier hun. Maleriene hennes er preget av klare, sterke farger og – tross høydeskrekk – takket hun ja til festivalen om å levere et over 10 meter høyt maleri.

Fotograf: Tove Andersson– Jeg maler opptil tre etasjer, men oppdraget på Notodden ble malt på en liggende canvas og består av flere paneler som er trykket opp, så jeg behøver ikke klatre høyt denne gangen, forteller Barnard som er en ettertraktet blueskunstner i hjemlandet og leverer 3 bestillingsverk til årets festival.

Tidligere i år ble det vedtatt å bygge et kulturhus med en prislapp på over 160 millioner. Europas Bok- og Blueshus forutsetter rundt 24 millioner i støtte fra Kulturdepartementet. Blueskunstverket speiler festivalen, stemningen og gir en ide om hvorledes det nye Bok- og Blueshuset vil forme Notoddens fremtid. Bluesfestivalen, som fyller 25 år i år, setter stadig opp nye navn på programmet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.