Oslo World med første artistslipp

Oslo World med første artistslipp

Foto: Roland Godefroy

– Vi skal presentere musikk fra Asia, Afrika og Latin-Amerika, med hovedvekt på musikk vi finner i storbyer verden over. Oslo World Music Festival skal lukte asfalt i 2012, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i en pressemelding. Hun har ledet Oslo World Music Festival i seks år, men i år blir første gang uten Rikskonsertene i ryggen. I januar 2012 ble festivalen omgjort til en selvstendig stiftelse.

Det innflytelsesrike musikkmagasinet Songline har for tredje år på rad tatt med Oslo World Music Festival i sin liste over verdens 25 beste musikkfestivaler. En målsetning i år er ifølge Stølen å trekke et yngre publikum uten å støte bort festivalens trofaste venner.

Årets festival arrangeres mellom 30. oktober og 4. november. De fire første navnene på plakaten er Jane Birkin, Fatoumata Diawara, Ana Moura og Gaby Moreno. Birkin har en lang og innholdsrik karriere bak seg som skuespiller, sanger og modell. På musikksiden er hun mest kjent for sitt langvarige samarbeid med Serge Gainsbourg, noe som blant annet produserte den velkjente, pirrende Je t’aime… moi non plus. Den blir det sannsynligvis gjenhør med på Oslo World Music Festival, der Birkin skal fremføre nettopp Gainsbourgs musikk.

Fatoumata Diawara regnes som en av de største nye stjernene fra det afrikanske kontinentet. Hun ga ut sitt debutalbum i fjor høst, og har jobbet med størrelser som Oumou Sangaré, Dee Dee Bridgewater, Herbie Hancock og – selvfølgelig – Damon Albarn.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.