Europa kommer til St. Hanshaugen

I 2012 gikk historiens første Match & Fuse-festival av stabelen på Guillet Square i London, med 13 band fra 7 land. I år går en utvidet festival videre til Oslo og St. Hanshaugen. Headlinerne er Jaga Jazzist, Bushmans Revenge og BOL/Snah/Westerhus, som alle spiller på hver sin dag.

Resten av plakaten fylles av Synkoke, Svin (DK), Karokh, Owls Are Not What They Seem (PL), Pixel, Nohaybandatrio (IT), Wolfram Trio, OKO (IRL), Skadedyr, Ni (FR), Ich Bin Nintendo, Germanotta Youth (IT), Gurlz, Alfie Ryner (FR), WorldService Project (UK), Torstein Ekspress, Doffs Poi (SE) og TBA (FIN).

– Vi gleder oss stort til endelig å kunne presentere Jaga Jazzist igjen i Oslo på torsdagen, feire tiårsjubileum med Bushmans Revenge på fredagen og for første gang på lenge igjen oppleve trioen BOL (Tone Åse, Tor Haugerud og Ståle Storløkken) i samspill med selveste Hans Magnus «Snah» Ryan og Stian Westerhus som avslutning på lørdagen, sier Eirik Tofte i Tofte Management, som arrangerer årets festival.

Match & Fuse er et europeisk utvekslingsprosjekt for unge musikere, med faste partnere i Norge, Storbritannia, Polen, Italia, Irland og Frankrike. Prosjektet ble startet av norske Synkoke og britiske WorldService Project i 2011. Målet er å løfte frem sjangeroverskridende og grensesprengende musikk.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.