Lytter du til musikk på jobben?

Lytter du til musikk på jobben?

Da er du ikke alene. Nesten to av tre av oss hører på musikk mens vi arbeider, ifølge en Spotify-studie.

Musikk gjør oss mer skjerpet og motivert, ifølge en studie Spotify har gjennomført sammen med arbeidslivsforskeren Anneli Haake. 36 prosent av arbeidstakere svarer at musikk hjelper dem å komme seg gjennom arbeidsdagen. For 20 prosent er musikken en flukt fra en kjedelig jobb, mens 16 prosent bruker musikk for å stenge ute bråkete kolleger.

9 prosent av arbeidstakerne i undersøkelsen frykter at andre dømmer dem basert på musikken vi hører på. På seg selv kjenner man kanskje andre. I alle fall innrømmer 10 prosent av respondentene at de selv dømmer andre basert på musikksmak.

Hva slags musikk hører folk mest på mens de arbeider? 34 prosent av respondentene foretrekker listepop, mens 29 prosent helst lytter til rock. Artister som Adele, Rihanna, Lady Gaga og Beyoncé er ikke uventet blant de mest spilte, men topp ti-listen har også plass til Arctic Monkeys, Mumford & Sons og Daft Punk.

Jobber du i påsken? Da bør du sjekke ut Panoramas påskesoundtrack:

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.