Oppsummering: hardrockens undergrunn på en scene nær deg.

Det skjer mye på norske konsertscener – se bare på Oslos status som en av de beste konsertbyene i Europa og oppblomstringen av festivaler av alskens slag over hele landet. I dette mylderet kan det være vanskelig å få øye på alt som kan være interessant, og særlig hvis du er disippel av undergrunnslyden av hardrock som doom metal, black metal og syttitalslyd. Det skal jeg forsøke å hjelpe deg med i denne artikkelen. Det er ikke meningen at dette skal være en allvitende oversikt, men snarere er det et forsøk på å guide deg gjennom rockjungelens mørkere deler:

10.05: Noxagt/MOE/Aiming For Enrike, Blitz, Oslo
15.05: Sabbath Assembly/Uzala, Revolver, Oslo
19.05: Crippled Black Phoenix, John Dee, Oslo
23.05: Blood Cereemony/Spiders, Blå, Oslo
24.05: Salem’s Pot/Hashbreath/HYMN, Blitz, Oslo
27.05: Witch Mountain/Tombstones, Pokalen Pub, Oslo
27.05: Sunswitch, Cafe Mono, Oslo
31.05: Maja Ratkje/Solens Barn/Sult, Blitz, Oslo
03.06: King Dude/Scout Paré-Phillips, Revolver, Oslo
04.06: Quarter Wolf/Warp Riders, John Dee, Oslo
12.06: Wovenhand, John Dee, Oslo
12.06: Kylesa/Jagged Vision og Lazer/Wulf, Parkteateret, Oslo
16.06: Brian Jonestown Massacre, John Dee, Oslo
20.06: Ghost/Year Of The Goat/Black Debbath, m.fl, Tons Of Rock, Halden
21.06: Purson/Devil/Warp Riders m.fl, Tons Of Rock, Halden
30.06: Fire & Ice, Revolver, Oslo
17.07: Pentagram, Blå, Oslo
17.07: Mastodon/Opeth/Pentagram m.fl, Bukta festival, Tromsø
18.07: Mastodon, Malakoff Rockfestival, Nordfjordeid
19.07: Opeth, Malakoff Rockfestival, Nordfjordeid
30.07: High On Fire, Blå, Oslo
05.08: Possessed/Pentagram Chile/Tombstones, Vulkan Arena, Oslo
05.08: Spidergawd/QOTSA/Earthless m.fl, Øyafestivalen, Oslo

Billetter kan anskaffes på flere steder, men de fleste kan anskaffes på Billettservice.no og Tigernet.no hvis du liker å bestille på nett.

Etter sommeren vil det bl.a. eksplodere i Tigerstaden med både Oslo Psych Fest (White Hills, NAAM, m.fl) og Høstsabbat (Suma, Kongh, m.fl). Men, det tar vi for oss når vi kommer solbrente hjem fra stranda en gang på sensommeren.

Rock on!

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.