Hopper over strømmen etter sang

Hopper over strømmen etter sang

En fjerdedel av alle låter som blir spilt på Spotify hoppes over innen fem sekunder. Og bare drøyt halvparten av låtene spilles fra start til slutt.

Dette ifølge analyseselskapet The Echo Nest, som eies av Spotify.

Låthopping har aldri vært lettere! Mens du i gamle dager måtte løfte nåla på LP-spilleren eller henge over kassettspilleren for å stanse spolingen i akkurat riktig øyeblikk, kan du som musikkstrømmer bare klikke på en knapp på data- eller mobilskjermen.

Har denne friheten gjort oss til utålmodige musikkbrukere med flakkende blikk, nervøse rykninger i ansiktsmuskulaturen og konsentrasjonsevnen til en sukkerhøy fireåring på julaften? Kanskje. Det er i alle fall 24,1 prosents sjanse for at du stopper den neste låten du strømmer etter bare fem sekunder, dersom du er en gjennomsnittlig Spotify-bruker, vel og merke. 30 sekunder inn i låten ligger frafallet på 35,1 prosent, mens 51,4 prosent av låtene blir spilt hele veien igjennom.

Kvinner og menn musikkhopper omtrent like mye, men ikke overraskende hoppes det oftere når musikken spilles på en mobil enhet kontra en stasjonær datamaskin. Unge mennesker hopper i særklasse mest, mens vi tydeligvis blir mer tålmodige musikkbrukere utover 20-årene.

Hvem hopper minst, spør du? Jo, menn i midten av 30-årene. Hoppingen gjør deretter et tilsynelatende uforklarlig hopp blant folk i slutten av 40-årene og begynnelsen av 50-årene, men ifølge analytikerne kommer dette sannsynligvis av at strømmekontoene deres lånes av tenåringen i huset.

Les hele analysen her.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.