Video: Santa Cruz – «We Are The Ones To Fall»

Video: Santa Cruz – «We Are The Ones To Fall»

De fleste av oss var vel ferdig med hair metal (eller hårmetall, som det blir så fint på norsk) da grungen veltet fram på begynnelsen av nittallet. Mange av Panoramas lesere vil vel riktignok hevde at det aldri var aktuelt å forholde seg til akkurat denne musikken i utgangspunktet. Dem om det. Gleden eller sorgen vil derfor være følbar når vi nå kan melde at Santa Cruz fra Finland forlengst har bestemt seg for å ta opp arven fra et av de originale hårrockbandene (og for den del, hårdrock), landsmennene i Hanoi Rocks. Og gjør det med stil.

Bandet har allerede en del utgivelser bak seg, men for en stund siden slapp de en singel som er kriminelt catchy og beint ut stilig. Videoen er noen uker gammel, men undertegnede ble såpass overrasket over at finnene presterer å gjøre en tilsynelatende utdødd sjanger aktuell, at låta bare måtte deles. Jeg ble rett og slett litt imponert.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/