Earth goes POP!

Vel, det er vel ikke helt tilfelle. Earth er fremdeles trygt forvart i gitarene til Dylan Carlson og trommene til Adrienne Davis. Gjennom hele bandets karierre har de vandret gjennom flere av riffets ulike faser; fra de enkle manifestene fra deres første skiver, gjennom massivt volum og feedback til deres oppløsning av folkmusikk og leftfield country.

Denne gangen har de gjort noe man kanskje ikke hadde forventet fra disse pionerene fra de ukjente territoriene på gitarslettene. På deres album Primitive And Deadly – som hittil er antatt utgitt i september – har de bestemt seg for å være et uparfymert og nakent rockband. Denne gangen har de dresset opp bandets lydlandskap med talentene til flere venner av bandet. Bill Herzog (Sunn 0))), Jesse Sykes & The Sweet Hereafter), flere sett med gitarer fra Brett Nelson (Built To Spill) og Jodie Cox (Narrows). Den virkelige overraskelsen er dog at bandet denne gangen gjør bruk av vokalister som bidrar til å fokusere bandets ellers frie assosiasjonsrock til rock med nær tradisjonelle popstrukturer,  bl.a. bidrar selveste Mark Lanegan og Rabia Shaheen Qazi (Rose Windows).

Bandet drar på en liten turné i Europa på sensommeren, men dessverre ikke til nordlige strøk. Heldigvis returnerer de med en lengre turné etter utgivelsen av Primitive And Deadly.

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.