Øya; let the good times roll!

Da er det igjen tid for Øya og mange hjerter gleder seg. Etter Quartfestivalens bortgang på midten av forrige tiår, og Hovefestivalens manglende evne til å konkurrere om tronen som den største, norske rockfestivalen lå veien åpen for Øya – festivalen som åpnet beskjedent på Kalvøya, men som snart flyttet til storbyen når den ble voksen.

Det blir aldri tid til å se alt som skjer – verken på klubb eller på storskjerm. Dermed følte jeg at jeg kanskje burde se litt nærmere på festivalprogrammet for å gjøre ting klarere for noen av dere – de av dere med sans for harde gitarer.

Klubbdagen

Denne kvelden er alltid interessant og perfekt for å finne ut av hva som rører seg i den norske undergrunnen. Det føles egentlig mot sin hensikt å avsløre hva som skjer på de enkelte klubbene denne kvelden da overraskelsesmomentet er noe av «greia» denne kvelden; man skal tross alt overraskes av sitt nye favorittband.

Men – mitt tips hadde i hvert fall vært å ta turen til John Dee for å se en hardtslående pakke med Ondt Blod, Kindred Fever, Spurv og Shevils. De fire bandene faller ned i ulike bydeler innen rocken, men alle deler lidenskapen for tøylesløs glede og eksplosiv intensitet.

Ellers har man selvsagt doombandet Tombstones og hardtslående Pentagram ChileVulkan, Electric EyeThe Crossroad Club, BeglomegLast Train, HaustMono og Spectral HazeKulturhuset.

God tur ut i det ukjente!

Onsdag

Denne dagen er en god dag for de av oss med sans for hard rock. Det flommer over av godlyd i Tøyenparken, men fortsetter også på klubbene etter midnatt.

15:00 Spidergawd – Sirkus
16:35 Morudes – Vindfruen
17:25 Rival Sons – Amfiet
19:15 Earthless – Hagen
21:30 Queens Of The Stone Age – Amfiet
23:30 Truckfighters/Carnival Kids – Parkteatret

Torsdag

Denne dagen er ikke like preget av feedback og rocktegn som dagen før, men det er like fullt litt norsk kraftrock til stede samt et mørkstemt geni. Dessuten fristes det med hardrock på Parkteatret senere på kvelden.

18:05 Bill Callahan – Sirkus
21:00 Thulsa Doom – Hagen
22:00 Skambankt – Sirkus
23:30 Blues Pills/The Devil & The Almighty Blues – Parkteatret

Fredag

Helga begynner med en dag godt tuftet på ekstrem metall av flere typer og er i tillegg ispedd god psykedelia, klassisk indie og leken jazz og pling/plong.

14:55 Bloody Beach – Vindfruen
16:25 Deafheaven – Sirkus
18:05 Neutral Milk Hotel – Vindfruen
20:05 Gojira – Vindfruen
21:10 Obliteration – Hagen
22:00 Mayhem – Sirkus
23:30 Krokofant/Invader Ace – Kampen Bistro

Lørdag

Øya avsluttes med en rolig lørdag i parken med gode, trygge stemmer for både små og store. Rocken avslutter sterkt med nye navn for fremtiden.

13:00 Stein Torleif Bjella – Amfiet
13:50 Barnekonsert med Bare Egil Band – Biblioteket
18:00 Neko Case – Vindfruen
18:20 Slowdive – Sirkus
19:30 Royal Blood – Hagen
22:00 Oslo Ess – Sirkus
23:30 Deathcrush/Baby In Vain – John Dee

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.