Weezer med nytt album i september

Weezer med nytt album i september

Weezer er snart klar med sitt første album på fire år, etter å ha vært i sjeldent (og i overkant?) kreativt humør med tre album på like mange år. 2010 sitt Hurley følges opp av Everything Will Be Alright i september og det er mulig å forhåndskjøpe albumet allerede nå, med alskens varianter av merch o.l., på Pledgemusic.com. Albumet produseres av gode gamle Ric Ocasek (The Cars) , som også produserte bandets tre første album (og etter de flestes mening, de tre beste). Singelen Back To The Shack er lagt ut for streaming, og du får den også som nedlastning om du forhåndskjøper albumet. Hør den her:

Kommentar: For langvarige lesere av Panorama er det ingen hemmelighet at undertegnede er stor fan av Weezer, så i utgangspunktet er en ny singel og nytt album noe som historisk sett har blitt jublet mye for her i huset. I det store og det hele har albumene etter finfine Weezer (The Green Album) fått mye godvilje og mange lyttinger til å begynne med, men har ikke akkurat blitt ihjelspilt siden. Følelsen av at Weezer har blitt for flinke og opptatte av radiospillinger, selv i alle de rare øyeblikkene på Weezer (The Red Album) – et fargeglad band, disse gutta, har vært den gryende mistanken. Når bandet har hørtes ut som generiske kopier av bandene som kopierte dem igjen, da er noe riv ruskende galt.

Tyder den nye singelen på at ting har forandret seg og at Ocasek har hatt en positiv innflytelse? Nja. Som noen skrev i et kommentarfelt; dette ligner fortsatt mye på Beverly Hills, den småslitsomme radioflørten fra Make Believe (2005). Catchy, javel, men catchy for catchybiten sin del har aldri vært magien ved bandets beste låter. Teksten i låta kan gi inntrykk av et ønske om å gå tilbake til det løsere musikalske uttrykket bandet en gang hadde (tittelen er avslørende nok). Bandleder Rivers Cuomo har bl.a. uttalt at de nå låter som på Pinkerton (1996), men med erfaringen fra alle de påfølgende albumene og med strukturen til debutalbumet.

Vi får tro at det er en god ting, for denne karen er fortsatt litt skeptisk.

Hva tror du?

Everything Will Be Alright slippes den 30. september 2014. 

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.