Todd Terje hylles i Nederland

Todd Terje hylles i Nederland

Den norske elektronikaartisten Todd Terje skal få prisen European Border Breaker Award under bransjefestivalen Eurosonic Noorderslag neste uke. 

Det skriver Music Norway i en pressemelding. Prisen gis til europeiske artister som har oppnådd kontinental salgssuksess. Den deles ut av EU-kommisjonen i samarbeid med Eurosonic Noorderslag.  Blant tidligere vinnerne finner vi artister som Nico & Vinz, Adele, Zedd, Mumford & Sons, Lykke Li, Katie Melua, Damien Rice og Disclosure.

Todd Terje mottar European Border Breaker Award onsdag 14. januar. Utdelingen skjer på et TV-show produsert av Nederlands rikskringkaster NTR. Showet blir også sendt på en rekke europeiske TV-kanaler.

Dermed blir det ikke akkurat mindre påfallende at Todd Terjes albumutgivelse fra 2014, It’s Album Time, glimrer med sitt fravær blant de nominerte i elektronikakategorien til Spellemannsprisen, som deles ut 17. januar. Årsaken er at albumet ikke ble meldt på i tide, men denne forklaringen har ikke stilnet kritikere som mener den norske bransjeprisen har passert «best før»-datoen.

Bransjetreffet Eurosonic starter førstkommende onsdag og varer til lørdag 17. januar.  Fokusland i år er Island. Festivalen forventer å tiltrekke seg 35 000 konsertgjengere og 3200 bransjedelegater. 11 norske artister er også med.

Foto: Olsen Records

 

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.