2015 – Her er de beste albumene

2015 – Her er de beste albumene

Musikkåret 2015 har fått lov til å synke litt inn. Her har du det beste som skjedde på albumfronten i fjor, ifølge Panorama. Helt øverst finner vi tre hardrockere fra Boston.

Elders tredjealbum, Lore, er 2015s beste albumutgivelse. I vårt panel bestående av seks musikkanmeldere havnet Lore på førsteplass hos både Frode Jørum og Mats Johansen, noe som var akkurat nok til å kapre topplasseringen i kåringen.

På delt andreplass finner vi det amerikanske slowcorebandet Low og norske The Dogs. Sistnevnte kom med på fire av de seks individuelle listene. Dette er uvanlig bred oppslutning hos en redaksjon som sitter spredt utover hele landet, og som preges av en utpreget skepsis til musikalsk ensretting. I vår anmeldelse fra januar i år står det at The Dogs «…klarer å mikse flotte verselinjer og refreng med en passende dress av elektriske gitarer og et tordendriv – resultatet er lite annet enn besnærende.»

Uten flere dikkedarer, her er listen vår:

1. ElderLore
2. The Dogs – Black Chameleon Prayer
2. LowOnes and Sixes
4. ThåströmDen Morronen
5. Steve Von TillA Life Unto Itself
6. High On FireLuminiferous
7. The Devil & The Almighty BluesThe Devil & The Almighty Blues
8. DeafheavenNew Bermuda
8. Sufjan StevensCarrie & Lowell
8. Erlend RopstadDet Beste Vi Får Til
8. Jim O’RourkeSimple Songs
8. Vasas Flora och Fauna – Släkt med Lotta Svärd

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.