Høstsabbat ’16: Svensk magi!

Det er ingen tvil om at svenskene vet hva de driver med når det gjelder musikk og hardrock er ikke et unntak. Høstsabbaten fortsetter sitt fokus på broderfolkets harde lyd og nå får vi møte nykommerne i MaidaVale og veteranene i Truckfighters! Det ser raskt ut som om årets festival blir ett av høstens virkelige konsertåpenbaringer hvis dette fortsetter!

MaidaVale – spennende nykommere!

Jeg hadde knapt hørt om de fire damene i MaidaVale når det, på kvinnedagen, ble annonsert at bandet skulle spille på årets Høstsabbat. Men, etter å ha hørt bandets låter «Dirty War» og «Standby Swing» var jeg ikke i tvil om at de vil overbevise Oslofolket i det de trer inn på konsertscenen i september. MaidaVale spiller hardrock ankerfestet i syttitallet, men med klare tråder til nittitallets alternative rock og låter både breialt og episk!

Enn så lenge har de ikke mye materiale ute, men annonserer at de utgir sitt album Tales Of The Wicked West på etiketten The Sign Records 13.mai.

Truckfighters – gjøglende veteraner!

Man kan si mye om denne svenske trioen, men lite er mer effektivt enn å bevitne dette svenske vidunderet med egne øyne. Få band er mer skapt for rockscenen enn Truckfighters der de sparker, flirer, gjøgler og rocker seg gjennom en konsert som er breddfull av strålende stoner rock. Bassist Ozo og gitarist Dango er frontmenn extraordinaire og trekker veksler på hele rockhistorien når de skal gi de oppmøtte et minne for livet; uavhengig om det er gåsegangen til Chuck Berry og Angus Young eller gimmicken til Kiss og Twisted Sister!

Panorama fikk se bandets konsert på Øyafestivalen, og ble der mektig imponert av et band som turnerte sitt album Universe. Dette er fremdeles bandets hittil siste album, men kanskje får vi denne gangen også høre noen nye låter? Uansett – det blir et helvetes show når Truckfighters går på scenen!

12828958_1017344845000149_1196059048525179251_otfhs

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.