Høstsabbat ’16: Mammutene kommer!

Høstsabbat ’16: Mammutene kommer!

Høstsabbat fortsetter sitt dypdykk ned i tung, moderne doom metal. Dagens gavepakke fra festivalen er et ungt, svensk band som passer perfekt sammen med de to allerede offentliggjorte orkestrene Conan og Slomatics og deres album Fornjot regnes som en kultklassiker allerede!

Mammoth Storm – sterke, nye stemmer i sludge metal!

Vi må vel bare innse at vi nordmenn alltid har vært misunnelige på vårt broderfolks evne til å finne frem til den gode musikken; særlig er de flinke til å finne frem til lyden av hard musikk. Da spiller det liten rolle om det er medstrømslyden av Opeth og Ghost, eller undergrunnsmusikken til hardrockere som Graveyard og Witchcraft. Mammoth Storm er dog i familie med blytunge landsmenn som Monolord og Kongh, og deres tilstedeværelse viderefører da Høstsabbats fokus på svensk doom metal.

Bandets nyeste opus Fornjot er et strålende og monumentalt album som har fått bred anerkjennelse som et av de beste i året som gikk. Bandet har både blitt sammenlignet med britiske With The Dead, bandet som ble satt sammen av medlemmer fra Cathedral og Ramesses, og våre egne Tombstones. Deres univers mikser seige riff som får lov til bre seg ut over minuttene, og stemningsfullt dronemørke. Det er dermed sikkert at bandet vil være en velkommen del av programmet til Høstsabbaten!

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.