Sandermosen Emofestival tar tilbake emobegrepet og flytter til byen

Sandermosen Emofestival tar tilbake emobegrepet og flytter til byen

Bilde: Youth Pictures of Florence Henderson (foto: Erlend Lånke Solbu)

Vi sakser fra pressemeldingen som vi ble glade for å lese:

Storkapitalen tok knekken på den unike kulturinstitusjonen Sandermosen Togstasjon, og tradisjonsrike Sandermosen Emofestival tar derfor med seg ånden og dens ettermæle for å feire 5-årsjubileum på Revolver. Tre utenlandske artister Norgesdebuterer og Oslos egen superprodusent Sjur Lyseid børster støvet av gitaren sin. Bordtennisturnering og korkonsert understreker bredden i årets program! Dette er også femårsjubileet for Emofestivalen.

Sjekk Facebook-eventen for festivalen

Han ga oss hitlåten Oslo og to album stappet med perler før han emigrerte til forstaden og ble tobarnsfar. Tiden har han forøvrig brukt på å produsere et knippe av hovedstadens fremste indieorkester i en årrekke. Nå gjør han en sterkt etterlengtet comeback-konsert. Sjur Lyseid er mannen som har herjet i alt fra Flax-loddreklamer til festivaler over hele landet. Nå skal han herje igjen!

Sandermosen Emofestival er en nisjefestival som gjennom fem år har etablert seg som en tradisjon for flere innen Oslos indiemafia og som for alvor har fått fotfeste og høy rang blant musikere og publikummere. I tillegg til flere norske storheter som Truls, Frode Johannessen, Hiawata og Youth Pictures of Florence Henderson har band fra USA og UK har frekventert programmet, og i år er intet unntak.

Vi som älskade hverandre så mycket (SE) leverer like vakker, monumental og hjertelig musikk som bandnavnet tilsier. Melankolsk og energisk postrock/emo av høy klasse. Skotske Carson Wells med syngende trommis kommer med sin frenetiske, melodiske og musikalsk overlegne tekniske treffsikkerhet.

Natalie Evans fra London er dama som spiller fletta av alle guttene på gitar. Harpisten, pianisten og alt mulig-isten har på toppen av det hele den vakreste stemmen man kan tenke seg. Hun har nettopp spilt inn sitt debutalbum som kommer til høsten og her får man muligheten til å si «jeg så henne først» den dagen hun med sikkerhet slår gjennom kommersielt.

Liongeist er Norges Deafheaven, bare så uendelig mye bedre. Youth Pictures of Florence Henderson er bandet som etter å ha satt fyr på en gitaramp under Bylarm i 2006 aldri fikk det store gjennombruddet, men som har gledet mang en musikknerd gjennom de 12 årene de har vært et band. Emo/postrock der, altså. Løchster er Hiawatas frontmann Tore og han driver med skranglete 90-talls indie i Pavement/Weezer-gata.

Lakkegata Pingpong-forening er landets offisielt dårligste bordtennisklubb og utfordrer folket i det de selv hevder er den nye nasjonalsporten på sikt. Akerselva kvinnekor er et helt nytt kor fra Oslo som kommer til å gjøre seg bemerket i året som kommer med sitt noe uvanlige korreportoar, som inneholder alt fra Beyonce til indieklassikere.

Tore Perrong er en original som de fleste innen kultur-Oslo kjenner til. I en årrekke har han egenhendig drevet Sandermosen Togstasjon som kulturformidler innen alle slags felt. I år ble han kastet ut. Denne festivalen arrangeres til ære for ham og hans arbeid. Tore kommer for å holde tale.

Samtidig ønsker festivalen å rette et fokus på mishandlingen av emo-sjangeren de siste 15 årene. Vi kan love et miljø fritt for selvskadere med lang farget pannelugg og nagleklær. Bare god stemning og eksepsjonelt god musikk som fortjener et større publikum.

Tidspunkt:

Lørdag 11. juni fra kl. 13.30 – 24.00

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/