Kambodsja på 360 grader!

Kambodsja på 360 grader!

Drammens beste band Kambodsja har hatt sin nye singel «Name Among Dead» ute en stund og denne har fått strålende kritikker fra både inn- og utland. Panorama er ikke langt bak i nesten panegyriske ordelag når låta slår seg ut av høyttalerne en sein ettermiddag. Singelen er en miks av sterke utspill fra elektrisk hardcore, nesten messende doom metal og indierockens meloditeft; da ender man opp med et sound som nesten føles smake av Refuseds tilstedeværelse og nysgjerrighet. Om albumet Stranger – som slippes 16.september på Mas-Kina Recordings – vil klare å følge opp blir spennende å se, men enn så lenge er det to hardt rockende tomler opp fra oss med en klar anbefaling til alle musikkelskere om å følge med på denne kvartetten!

Dessuten – de har ikke mindre enn en 360° video som lar seeren tre midt inn i bandets sentrum og bli omringet av bandet i det de brøler, spiller og slår låta ut av seg.

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.