Gir ut album nummer 100

Gir ut album nummer 100

Det aller første dobbeltalbumet fra indieveteranene Guided By Voices blir utrolig nok frontmann Robert «Bob» Pollards albumutgivelse nummer 100.

Den historiske begivenheten skjer 7. april, når Guided By Voices (GBV) fra Dayton, Ohio slipper albumet August By Cake på Rocakthon Records (Hvis da ikke Bob Pollard gir ut noe annet i mellomtiden). Albumet byr på 32 spor pluss et skjult bonusspor. Utgivelsen er GBVs aller første dobbeltalbum, og markerer altså Pollards albumutgivelse nummer 100 – hvis vi også teller med minialbum.

Både Pollard og Guided By Voices debuterte tilbake i 1986 med minialbumet Forever Since Breakfast. Siden den gang har det vært særdeles vanskelig å følge med på den enorme utgivelsesfrekvensen til bandet og Pollards mange sideprosjekter. På midten av 90-tallet gikk Guided By Voices inn i sin kreative storhetstid, med kritikerroste utgivelser som Bee Thousand, Alien Lanes og Under the Bushes, Under the Stars. Gruppen ble også kjent for sine energiske konserter med karatespark, Roger Daltrey-inspirert mikrofonsvinging og stordrikking fra scenekanten. Etter hvert ble GBV plukket opp av et større plateselskap, TNT, og her utga bandet sine to mest tilgjengelige utgivelser: Do the Collapse og Isolation Drills. Siden den gang har GBV blitt oppløst, gjenforent, oppløst og gjenforent igjen – og fortsatt med å gi ut musikk i store mengder.

Parallelt med dette har Bob Pollard kommet med et stort antall soloutgivelser. Det har også blitt tid for et drøss med sidesprang, blant annet med Circus Devils, Airport 5, Boston Spaceships, Ricked Wicky og mange, mange flere.

Vi i Panorama gratulerer The Fading Captain med jubileet!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.