Metropolis – Stort potensiale

Metropolis – Stort potensiale

I alle fall er den nye platen innspilt i et studio i Hollywood, noe som er nytt for Seigmens vedkommende. Etter hva jeg har forstått, så er den nye platen innspilt både med norske og med engelske tekster med tanke på en eventuell internasjonal lansering.

Med kvaliteten som denne norske utgaven av tittelsporet har, har bandet klatret ennå noen trinn oppover på rangstigen, og ender helt i toppen av eliteserien innen norsk rock. Får Norge omsider ett nytt storband med internasjonal suksess? Hvis Sony vil, og satser sine kort på Seigmen, er det kun et spørsmål om tid før det er en realitet. Skulle så skje, har Norge et band til å være stolt av!

Metropolis (singelen) er en låt som ikke nødvendigvis er så ulik tidligere produksjoner fra bandet, men allikevel annerledes. Det låter kanskje en smule mer tilgjengelig enn før. Det kan også virke som at de har blitt eldre siden Total (albumet) som kom for et år siden, og vokst på suksessen. Lydbildet bærer preg av at det også denne gangen er Sylvia Massy som sitter med spakene.

Et samarbeid som forøvrig kler dem godt, så jeg skjønner godt at de dro til USA for å jobbe med henne også denne gangen. I tillegg til det fantastiske tittelsporet inneholder singelen to live-inspillinger fra Roskilde-festivalen i sommer. Blant annet får du et usedvanlig godt opptak av Hjernen Er Alene, som ved publikums hjelp gjør live-inspillingen til en nesten ennå bedre versjon enn originalen fra i fjor (Seigmens utgave – ikke den opprinnelige originalen av deLillos). Alt jeg kan si er at jeg gleder meg til hele albumet kommer!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.