Wrecking Ball – En kjærlighetserklæring…

Wrecking Ball – En kjærlighetserklæring…

Hun har ikke bare en pen stemme, men er også forbannet vakker! Og det faktum at hun er gammel nok til å være min mor, har aldri lagt noen demper på tilstanden min.

I 1995 er kjærligheten til Emmylou om mulig enda større. Hun har prestert å utgi en bortimot perfekt plate. Wrecking Ball kan bli det albumet som igjen gjør henne stor blandt rock-folket; for det vi snakker om her er ikke country, men Rock med stor R!

På albumet har hun fått god hjelp av produsent Daniel Lanois (Neil Young, David Bowie, U2, m.fl.). Neil Young, Lucinda Williams og Larry Mullen Jr. (U2) har også bidratt på dette albumet. At produktet er innspilt i New Orleans kan høres. Produksjonen er fyldig og svevende, og ikke så rent lite mystisk. Det låter ikke så ulikt U2 og gjerne særlig Robbie Robertsons solo-prosjekter (kan nok skyldes Lanois som har produsert begge disse tidligere).

På låtskriversiden har Emmylou Harris fått hjelp av selveste Neil Young (på det nydelige tittelsporet!), Lucinda Williams, Steve Earle og Rodney Crowell. Det er verdt å merke seg at hun også har gjort en glimrende versjon av Jimi Hendrix-låten May This Be Love. Er det så ingenting negativt med denne platen? Jo, Waltz Across Texas Tonight (Harris, Crowell) fungerer ikke ett hundre prosent, og jeg har en følelse av at denne låten ville fungert bedre med en mer tradisjonell country-setting.

Konklusjon; Wrecking Ball er et pliktkjøp!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.