The Best Of David Bowie 1969/1974 – Det beste fra Bowies glanstid

The Best Of David Bowie 1969/1974 – Det beste fra Bowies glanstid

Materialet er plukket fra albumene Space Oddity (1969), Hunky Dory (1971), Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973) og Diamond Dogs (1974), samt enkelte singler som ble inkludert på plater som kom senere.

I løpet av disse årene hadde Bowie sin glansperiode, og utvalget av låter som er med på samleplaten representerer noe av det beste som ble laget av popmusikk på 70-tallet; The Jean Genie, Starman, Ziggy Stardust, John, I’m Only Dancing, Rebel Rebel, Suffragette City, Changes, The Man Who Sold The World, All The Young Dudes og den hyperaktuelle Life On Mars?, m.fl.

Bowies komposisjoner fra perioden har vært trendsettende for generasjoner som har kommet til siden, noe vi sist så tydeligst i grungerocken ved inngangen til 90-tallet. Dagens David Bowie er kanskje bare en skygge av seg selv, og du kan mene hva pokker du vil om hva han gjorde på 80-tallet, men det er umulig å stille seg likegyldig til hva Bowie var dengang da!

Platecoveret er sparsom på informasjon om innspillingene, men det bør fremheves at lyden er gjennomgående god, nærmest formidabel! Glem alle andre samleplater av Bowie, det er The Best Of David Bowie 1969/1974 som teller – sannsynligvis for alltid!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.