Free Up – Ikke akkurat Mount Everest…

Free Up – Ikke akkurat Mount Everest…

Det starter bra med All Kinds… . Oppfølgingen av denne, helt frem til spor 7, er også friske saker. Den klassiske reggae-rytmen er der, og selv «Kongen» Bob Marley hadde nok nikket anerkjennende hvis han hadde levd. Spesielt denne rytmen blir for mange svært ensformig, men tross alt er det allikevel dette som gir reggaen sitt særpreg. Jeg synes ihvertfall at dette fenger.

Lets Stay Together er en mesterlig cover-versjon av Al Greens udødelige klassiker. Denne reggaeversjonen er faktisk bedre enn originalen! Er du i godt humør når du hører den, så stiger faktisk humørskalaen til topps (to the big mountain?) etter å ha hørt den! Men herfra og inn synker kvaliteten betraktelig; Monkey See er herved nominert i klassen for særs slitsomme låter! Resten av platen er nok ikke av samme kaliber som første halvdel, selv om rytmen er med!

Liker du tradisjonell og klassisk reggae er dette platen for deg. Vil du derimot ha et album med variasjoner i oppbygning og rytme, kan du trygt styre unna! Er du nyskjerrig på hva denne type musikk kan bringe, er det mulig at denne platen er et greit pensum. Siste halvdel av platen trekker ned.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.