Lucia – Snart på tide med et gjennombrudd?

Lucia – Snart på tide med et gjennombrudd?

I utgangspunktet tror jeg egentlig ikke at de kan klare å gjøre det hele en gang til – trollbinde meg på et vis som nesten får meg til å tilbe dem som fjerne guder (eller noe slikt)! Allerede i åpningssekvensen, på sporet Trick, viser Anne Marie Almedal og resten av bandet at de definitivt ikke har til hensikt å gi slipp på deres kjennemerke; den lett melankolske stemningen i en usigelig vakker fremførelse! Og videre gjennom spor som singelkuttet Easy, via høydepunkter som Oystercatcher og Fast & Far Away helt til vi ender opp med Our Happiness, sitter jeg allikevel med følesen av at jaggu meg har de ikke klart det enda en gang!

Hvis jeg ikke har kommet ut av tellingen, så er Lucia Velvet Bellys femte studioalbum. Det store gjennombruddet lar vente på seg, noe de kanskje aldri har vært nærmere enn nå. Men på den annen side har ikke kristiansanderne til vane å levere verdens mest tilgjengelige musikk (heldigvis!). Lucia er heller ikke et album fullspekket med hitlåter, og det kan heller aldri Velvet Belly (i den form vi kjenner dem) bli. Sett fra litt andre synsvinkler, må jeg allikevel si at Velvet Belly fremdeles er å karakterisere som et av landets aller beste band, ihvertfall innen sin gren. Bel Canto er et annet band det kan virke naturlig å sammenligne dem med, og de er jo som alle vet, store i Norge!
Om tromsøbandets suksess har med Anneli Dreckers utstråling på scenen skal være usagt, men vi har med en minst like forførerisk vokalist å gjøre i Velvet Bellys tilfelle. Attpåtil har Anne Marie Malmedal etterhvert også blitt en stødig og stilsikker tekstforfatter som sammen med sine medmusikanter her leverer et mer eller mindre fullkomment konsept. Velvet Belly er et av våre sterkeste kort, sett med internasjonale øyne!

Lucia virker på meg å være bandets mest tilgjengelige produkt så langt i deres karriere, men heldigvis uten at dette har fratatt dem den særegne 4AD-lyden som har preget bandets tidligere produksjoner. Totalt er det ikke mye å trekke på Lucia, men jeg synes kanskje allikevel at de har vært enda mer overbevisende før. Overraskelseseffekten er heller ikke like tydelig denne gang. Denne gang får jeg en vare som jeg har forventet, og jeg lar meg ikke stanse av at de store overraskelsene uteblir. Lucia er et utmerket produkt og bør aller helst nytes i sin helhet på sene høstkvelder, alene eller sammen med en du er glad i. Stemningsskapende musikk er det uansett. Vakkert og behagelig er fremdeles ord som står først i rekken når superlativer skal trekkes frem.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.