Strange Angels – Nakent og ærlig

Strange Angels – Nakent og ærlig

Kristin reflekterer denne gang over livets obskure detaljer – om mulig enda grundigere enn på forhgjengeren Hips And Makers fra 1994. Ved hjelp av akustiske gitarer (først og fremst), samt piano og tamburin, tar hun lytteren med seg inn i sine tilsynelatende svært personlige livssituasjoner. Strange Angels kan dermed tolkes som en naken og ærlig plate. Det hele er vakkert, men samtidig sørgmodig.

Like You, som visstnok skal være en omskrevet variant av ABBAs Super Trouper i hillbillyforpakning (uten at jeg ser sammenhengen!), er albumets klareste hitlåt, selv om vi sjelden ser 4AD-produksjoner nå høyt oppe på singellistene. Resten av sporene er heller ikke uvesentlige, men mangler kraften som denne låten har.

Strange Angels har likevel mange høydepunkter, og har kvaliteter som beviser at Kristin Hersh både er en dyktig komponist, tekstforfatter og musiker. Ulempen er at markedet er overfylt av dyktige kvinnelige «songwriters» for tiden, og jeg har dermed liten tro på at Kristin Hersh skal kunne nå ut til et publikum som ikke allerede kjenner henne før dette albumet. Det hadde hun fortjent, da hun er en av få som ikke kaster seg på Alanis Morisette-modellen i sine uttrykksformer. Likefult har damen en trofast tilhengerskare fra Throwing Muses-tiden, som trygt kan følge hennes solokarriere videre!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.