Whatever – Interessant, men er det nok?

Whatever – Interessant, men er det nok?

Umiddelbare har denne gjengen kanskje aldri vært, og også denne gang kreves det en god del av lytteren for at interessen skal holdes oppe. Men har du først blitt «fanget», mister du ikke sånn helt uten videre nyskjerrigheten som fanget deg.

Det er ikke dermed sagt at de ikke fortjener den samme honnør – for det gjør de mer enn de fleste som får oppmerksomhet i norsk musikkpresse. Likevel er jeg redd for at Whatever ikke har nok karisma eller utstråling til å gi gutta det velfortjente gjennombruddet vi har ventet på – også utenfor Bergens bygrenser.

Av låter som markerer seg vil jeg trekke fram Stuck Shivering Tree og særlig Days Run Away. Disse har alle kvaliteter som kan klare å skape en viss interesse rundt bandet dersom radiostasjoner og plateselskap virkelig vil det. Med tanke på at albumet samtidig lanseres i USA og Canada blir det ekstra viktig å legge ut agn som skal fange publikums interesse.

Utover dette er Whatever et forsåvidt interessant album, og helheten som oppleves etter at at CD-en har hatt noen runder i spilleren gir inntrykk av at bandet er stødigere enn på tidligere utgivelser, selv om det kan være vanskelig å finne en ny Under This Blanket her.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.