Big Big World – Virus på hjernen…

Big Big World – Virus på hjernen…

I tillegg til at samme låt er hennes første singel, er den også tittelsporet på hennes første album. Den 20 år gamle svensken har solgt enormt med plater på kort tid, og har til og med klatret helt til toppen på albumlistene både her hjemme og i moderlandet. Dette skyldes, etter min mening, ene og alene singelen Big Big World.

Ikke det at den er noen musikalsk godbit, men den har trolig en enkel uskyldighet som fester seg i lillehjernen, og som vi mennesker på en eller annen forunderlig måte får en slags melankolsk sympati for, og som vi på en tung regnværsdag kan identifiserer oss selv med. Om låten en er et genistrek vil jeg ikke bevege meg inn på, men la meg minne om at det er en hårfin balansegang mellom geni og galskap.

Resten av de ti sporene på albumet lar jeg forbigå i stillhet. De viser en enkel og umoden side av svensk popindustri, men hva gjør vel det, de tjener jo penger som gress…

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.