Edyta Gorniak – En polsk Mariah Carey.

Edyta Gorniak – En polsk Mariah Carey.

Nå er hun innlemmet og kontraktfestet hos giganten EMI. Selskapet satte Edyta i kontakt med den kjente produsenten Chris Neil (bl.a. Cher og Celine Dion). Med dette apparatet i ryggen er det vel duket for et bra resultat, eller..?

Det første som slo meg da jeg bladde gjennom coveret på Edyta Gorniak var; er denne dama like flink som artist som hun er vakker, sensuell og sexy, ja da må i så fall dette være en av de beste plateutgivelser noen sinne! Men etter noen gjennomhøringer ble dette falsifisert. OK, stemmen hennes er vel og bra – melodiene er behagelige og lyden er god. Men det blir for platt og ensformig. Unnskyld meg, men er ikke markedet snart mettet for kjærlighetstørste balladeklynkende sangmodeller? Mariah Carey, Whitney Houston og Celine Dion er alle flotte damer med nydelige stemmer. Inn på denne grenen vil også Edyta Gorniak. Men markedet kan nok ikke være det spor mettet for denne type artister, for hvis så tilfelle var ville nok ikke EMI signert med Edyta, eller…?

Gorniak’s coverversjoner av Anything og One And One er faktisk veldig bra. Det er velprodusert og fengende. Den førstnevnte har allerede blitt en gigantisk radiohit og det er kun et spørsmål om tid før Robert Miles’ One And One tar over. Bortsett fra disse to samt siste spor på albumet, er det bare søte og klissete ballader inkludert på denne platen. Det hele blir så søtt at det verker i tennene!
Potensialet hos denne 25 år gamle jenta er stort. Men hun må matches riktig. For at hun ikke skal drukne i det kommersielle platehavet kreves det mer av låtmaterialet.

Gi henne flere strenger å spille på, for hennes stemme kan absolutt brukes i flere genre enn dette!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.