I’ve Been Expecting You – En vaskeekte popstjerne er etablert

I’ve Been Expecting You – En vaskeekte popstjerne er etablert

Popstjernen Robbie Williams (ja, for det er jo det han både ønsker å være, og er) har funnet oppskriften på hva som skal til for å nå ut til de store massene. Ufortjent skal jeg ikke påstå at det er, for musikken hans fungerer greit i ren popsammenheng, akkurat som det gjorde på debuten Life Thru A Lens som kom i fjor.

Williams fortid i Take That skal vi la ligge i denne sammenheng, for dette dreier seg om noe helt annet. Hans låtskrivertalent kommer godt frem på dette albumet, og jeg kan ikke annet enn å innrømme at det meste her fungerer godt! Låtene er av den kommersielle streite sorten, litt «gammeldags» i oppbygning kanskje, men jevnt over av godkjent karakter.

Spennvidden varierer mellom ballader, rock og det vi fremdeles velger å kalle britpop. Stemmen og arrangementene fungerer også greit, og takket være produsentene Guy Chambers (ex-World Party) og Steve Power får vi et album som står stødig på egne ben. Tekstene inneholder innimellom noen banale fraser – men slik skal det vel også være…?

Noen svakheter finnes dog, men uten at det trekker nevneverdig ned. Totalinntrykket jeg sitter igjen med er at vi har med en stjerne å gjøre – en stjerne som vet hva han gjør, og vet hvor han vil…! Robbie Williams har tydeligvis kommet for å bli, og med tanke på varene han hittil har levert, kan vi ikke annet enn å applaudere…!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.