Mutations – Feilfritt fra Beck

Mutations – Feilfritt fra Beck

Mutations er ikke et standard studioalbum da Beck og hans band tilsynelatende gir det ut for å fylle opp antall utgivelser som er kontraktfestet med selskapet Geffen.

Mutations ble innspilt og mikset i en periode på to korte uker, og er noe mer akustisk og direkte i sin form enn hva vi har fått servert på Becks tidligere offisielle utgivelser (Mellow Gold og Odelay). Likevel, føler jeg, har publikum den fulle rett til å kategorisere Mutations som et fullverdig studioalbum, da det verken er snakk om gamle låter eller liveopptak (selv om mesteparten her er tatt opp på direkten i studio). Bare ikke anse dette som Odelays egentlige oppfølger, så blir sikkert alle fornøyde!

Det beste av alt er at Mutations etter min mening, er det jevneste og hittil det beste albumet Beck har gitt ut. Her finnes ikke svakheter, og som vi etterhvert har blitt vant til fra mister Hansen, får vi også her et knippe glimrende komposisjoner som igjen befester Becks posisjon som en av 90-tallets viktigste musikkpersonligheter.

Jeg tør nesten gå så langt som å plassere Beck Hansen som dette tiårets Dylan, da viktigheten av den underliggende krasse humoren, samt hans egenskaper både som musiker og komponist på denne utgivelsen blottlegges tydeligere enn før, selv om mange forlengst har forstått hva Beck er god for.

Mutations er fremdeles fersk, men inneholder som antydet over, drøssevis av kvaliteter som gjør at jeg allerede tør utrope plata som en liten klassiker. Det er rett og slett et feilfritt produkt, samma hva vi velger å kalle albumet.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.