Rites – Velkjente toner

Rites – Velkjente toner

Som vanlig vil nok mange også si at det er lite å utsette på produksjonen eller lyden. Alt er gjennomført til punkt og prikke. Jeg må allikevel medgi at jeg ikke blir særlig overrasket, alt er liksom så solid og perfekt, og de store overraskelsene uteblir.

Jan Garbarek spiller sin sax som bare han kan, men likevel skulle jeg ønske han var litt mer søkende og på utkikk etter nye musikalske landskaper. Denne saksofonisten som gjennom en årrekke har levert solide plater med I Took Up The Runes som et av høydepunktene, kan helt klart tillate seg å prøve nye spor. Han har både musikalsk integritet og kapasitet til å gå nye veier.

I mellomtiden får vi imidlertid være glad for at vi i Norge har fostret denne mannen som internasjonalt er regnet blant de store innen jazzen. Jeg betviler ikke at han også i fremtiden kommer til å levere musikk av høy kvalitet. Rites er nemlig av samme høye klasse som vi etterhvert har blitt vant til fra Garbarek.

Foruten sjefen selv på sopran- og tenor saksofon, finner vi Rainer Bruninghaus på keyboard, Ebrhard Weber på bass, Marilyn Mazur på slagverk mens Bugge Wesseltoft tar seg av synthene og det elektroniske. I tillegg står Jansug Kathiddze bak mikrofonen der det trengs.

Stig Angeltvedt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.