Up Up Up Up Up Up – DiFranco i storform

Up Up Up Up Up Up – DiFranco i storform

For dem som ikke kjenner DiFranco fra før, kan jeg legge til at hun opererer i folkrock-sjangeren av typen «singer/songwriter», og har med årene blitt en størrelse som krever og fortjener respekt!

Up Up Up Up Up Up er en ordentlig koseplate, og Ani får langt merselgende kolleger som Jewel til å virke naiv og barnslig! DiFranco er en voksen artist, med mye på hjertet (det må hun ha etter tolv utgivelser!). Arrangementene er forføreriske og sexy, vakre og forsiktige – på én gang! Det må bare bli bra, ihvertfall når man tar i betraktning hennes glimrende komposisjoner, samt hennes stemme og hennes medmusikanter.

På Up Up Up Up Up Up finnes det ikke dårlige øyeblikk, men i spor nummer tre, Come Away From It, lar Ani sine dypeste kvaliteter komme frem til overflaten. Denne er så intens og overbevisende at hårene i nakken reiser seg av ren entusiasme!!! Dette sporet er verdt investeringen alene, men her er selvsagt så mye mer å hente i tillegg. ‘Tis Of Thee, Jukebox, Angry Any More og Hat Shaped Hat viser andre sider av Ani, og til sammen viser disse låtene hvilken bredde denne artisten behersker. Funky jam-sessions, blues-ballader og alternativ visepop i 4AD-format er stikkord her!

Vi trenger Ani DiFranco mer enn hun trenger oss, så her er det bare å bøye seg i støvet og bukke takknemlig! Akkurat nå er hun dronning på sitt felt, og bekrefter at det er mulig å være troverdig med jordnærhet og følelser mot slutten av ett årtusen som er preget av teknologi og elektroniske duppedingser i allslags formater!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.