De Beste Sangene – Et stykke fransk musikkhistorie

De Beste Sangene – Et stykke fransk musikkhistorie

Den lille spede franske dama har satt spor etter seg, og for menigmann virker det ikke enkelt å få en oversikt over hennes plateutgivelser. Edith Piafs musikk er tidløs, og bør kunne fenge alle generasjoner.

Alle sangene har du helt sikkert i en eller annen sammenheng hørt før, og det er faktisk også hyggelig for en (som meg) som ikke har noe konkret forhold til dama å få høre hennes mest kjente sanger samlet på et brett. Milord, Non, Je Ne Regrette Rien og La Vie En Rose vil nok for all ettertid så som hennes aller største hits (om vi kan kalle dem for det?), og det er i tillegg gjort plass til hele 25 til på De Beste Sangene. Det er spennende å høre hva sangeren Edith Piaf stod for musikalsk, og jeg sitter igjen med en følelse av respekt og fascinasjon etter å ha hørt igjennom denne plata.

Fransk musikk har altså sin historie fra lenge før Daft Punk & co., så her er det bare å slå til for dem som ønsker seg et historisk dokument fra en av fortidens store stjerner.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.