Resolutions – House og bass til folket

Resolutions – House og bass til folket

Når Todd Terry nå gir ut plate under eget navn kan man som lytter ha lov til å stille visse krav. Det er da i første omgang noe underlig at denne karen har valgt drum’n’bass som hovedemne for Resolutions. Man skulle tro at han – om noen – skulle ha oppdaget at denne stilartens dager er talte, men neida!

Terry nekter å la d’n’b ligge på hyllen, og gjør det med stil når han nå nærmest tar tak i trommer- og bassganger, kjører det i sin house-mixer, og får fram resultater som til tider låter genialt, mens han samtidig fornyer det man i utgangspunktet skulle tro var dødfødt: en ny variant av stilen – herved døpt house’n’bass!

Når det er sagt, skal vi ikke utelate at det på Resolutions også finnes elementer fra andre nærliggende musikkslektninger, som ragga, hip hop og techno.

Drum’n’bass har aldri vært musikk for menigmann på gata, men mer en greie for unge hippe mennesker med teft for nye musikalske trender. Det Terry nå gjør, er å gjøre det hele en smule mer tilgjengelig, selv om dette stoffet aldri vil ta over som husmorspop på P4. Det han gjør, gjør han med stil, og mislykkes heller ikke, for housemusikken lever videre, og Todd Terry viser vei!

Resolutions har på mange måter blitt et tidsriktig og elegant produkt, svevende i rytmer og effekter. Det betyr mindre i hvilken bås du velger å plassere Todd Terry anno 1999 – det viktigste er at det fungerer, noe det på Resolutions gjør med glans!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.