Vagabond Ways – Ærlig og upolert fra savnet artist!

Vagabond Ways – Ærlig og upolert fra savnet artist!

Vagabond Ways gir oss en ærlig og tilsynelatende litt desperat Marianne Faithfull på jakt etter tilgivelse og i søk etter syndsforlatelse. Hun har ikke akkurat en fortid som Guds beste barn, etter bl.a. å ha vært Rolling Stones mest omdiskuterte groupie på 60-tallet, samt involvert i narkosaker etc. Mariannes dype og rustne stemme avslører at forbruket av sigaretter (og Whisky regner jeg med) neppe har blitt redusert med årene. Likefullt har vi med en særegen og flott sanger å gjøre. Marianne Faithfull virker dønn ærlig på Vagabond Ways, og det i seg selv er spesielt i en tid hvor plastlyd og uvesentlige døgnfluer ellers regjerer som aldri før i musikkverden. Vi trenger artister som Marianne Faithfull for å igjen få bakkekontakt, da elektronikk og digitalisering ellers omgir oss mer enn hva vi har godt av!
Faithfull bærer ellers tydelig preg av Daniel Lanois’ nærvær, da han tydelig har satt preg på produksjonen selv om han ikke er produsent (den jobben er det Mark Howard som har gjort). Låtutvalget består av egne komposisjoner, kombinert med ting som bl.a. er signert nevnte Lanois (Marathon Kiss), Roger Waters (Incarceraction Of A Flower Child), Elton John/Bernie Taupin (For Wanting You) og Leonard Cohen (Tower Of Song).

Det gjør godt å høre Marianne Faithfull igjen. Nærmest uten å vite det har hun vært savnet – selv hos undertegnede som til hverdags er opptatt av helt andre musikkformer enn det som her serveres!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.