In Da Mix – Plagsomt fengende!

In Da Mix – Plagsomt fengende!

Det er utvilsomt både banalt og i særdeleshet enkelt, men Cream er faktisk et spor som har hatt mer makt over meg enn hva jeg har villet. Cream er samtidig albumets beste spor! Det er enkelt å dømme, spesielt tyske danceartister, nord og ned. Hvorfor? Kanskje fordi det er så forbannet kommersielt men også fordi at oppskriften de bruker blir for enkel. Når det er sagt skal det ikke legges skjul på at Blank & Jones likevel neppe kan karakteriseres som originale eller ekte musikere. Vi snakker om forhåndsprogrammerte computere som er basert på discorytmer og idiotiske synthlooper med stønnende damestemmer infiltrert her og der. På mindre hippe diskoteker er Blank & Jones utvilsomt konger, mens bedrevitere lett blir fristet til å kalle denne musikken for plastikkmøl, juks og fanteri. I så måte er ikke Blank & Jones bedre enn landsmannen Sash! og tilsvarende masseproduserende juksemakere. Likevel er det vanskelig å unngå å bli sugd inn i rytmene av datadisco som regelrett kastes ut av høyttalerne når man befinner seg i et rom hvor dette dominerer øregangene. Det forblir fett og jeg hater at det er det!

Skal man derimot betrakte In Da Mix som et fullverdig studioalbum er det likevel umulig å ikke bli kritisk. Blank & Jones er ikke akkurat Leftfield, Moby eller William Orbit for å si det på den måten. De kan sette sammen lyder fra alle samplerne sine, og strengt tatt er det vel det som også er meningen. Skal du ha stor fest og har brukt alle pengene dine på å leie lokale, kan du like gjerne plassere In Da Mix i CD-spilleren for å redde kvelden. Da unngår du kostnadene ved å hyre inn en profesjonell DJ, men det kommer selvsagt an på hvem du inviterer. Er anledningen din eller en venns 18-årsdag bør dette fungere. I de fleste andre situasjoner vil neppe Blank & Jones holde mål – med unntak av laaang biltur dersom du er i besittelse av en bil med rådyrt stereoanlegg!

Som plate til ordinær hjemmebruk skal jeg noe motvillig være villig til å innrømme at deler av dette funker som faen. Men pass deg: du går også fort lei!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.