Rave Un2 The Joy Fantastic – Velkommen tilbake!

Rave Un2 The Joy Fantastic – Velkommen tilbake!

Og det er bare å slå det fast først som sist: Mannen med de høye hælene svever fremdeles i sitt eget Prince-univers, der lite nytt har skjedd de siste årene. Interessen har nesten vært størst vedrørende hva man skal kalle ham neste gang han kom med plate. Denne gangen er forvirringen total: Prince er oppført som produsent, mens The Artist er oppført som arrangør, låtskriver og musiker. Men vi lar det ligge for nå, i denne anmeldelsen kaller vi ham Prince for gammelt vennskaps skyld. Og hvordan står det til med den etter hvert middelaldrende prinsen i 1999? Han er på bedringens vei, faktisk.

Roger (sorry, Prince) åpner ballet med tittelsporet Rave Un2 The Joy Fantastic. Funky med det groovet som du har hørt på utallige Prince-låter tidligere. Likevel, smaken av overskuddslager som har vært så sterkt tilstedeværende på de siste utgivelsene er borte. Litt av lekelysten synes å være tilbake. Det fortsetter i samme kjøret. Rytmisk og tung funk, men det blåser ikke skjorta av deg. Produksjonen er også til tider både forutsigbar og monoton. Men så åpenbarer låter som The Greatest Romance Ever Sold seg. Endelig en noenlunde skikkelig singel fra mannen!

Funk-resepten forlates utover i albumet, og det gis plass til et mer variert lydbilde som bringer assosiasjoner til album som Around The World In A Day (Baby Knows) og til låter som ikke helt ukjente Nothing Compares To U (Man ‘O’War). Dermed kan vi kanskje si at Prince fremdeles er seg selv lik, og at lite er nytt under solen. Noe Sign ‘O’ The Times er dette ikke. Men lytt til den akustiske perlen I Love You, But I Don’t Trust You Anymore, kanskje platens sterkeste spor, og du forstår at dette er en annen Prince som har spydd mer eller mindre likegyldigheter av album ut på markedet de siste årene. Så kan det for fremtiden være lov å håpe at vi ikke får to Prince-album hvert eneste år, og at omverdenen etter hvert vil trenge inn i hans interne musikalske verden. Til tider er nemlig Prince-soundet en smule utdatert. Ting har skjedd siden det regnet lilla.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.