So… How’s Your Girl? – Danner skole

So… How’s Your Girl? – Danner skole

Gjestelisten skapte i utgangspunktet visse forventninger, Mike D fra Beastie Boys, DJ Shadow, Josh Hayden fra Spain, DJ Quest og De La Soul, for å nevne noen. Og Sean Lennon. Dan The Automator er et navn som har blitt kreditert på diverse remikser med jevne mellomrom. Han har blant annet remikset en del av Depeche Modes låter. Sammen med Prince Paul søker de i dette albumet tilbake til røttene og kommer opp med det som godt kan være den mest geniale rap/hip-hoputgivelsen i år. Lytt til Josh Hayden i duett med Sean Lennon i den blå og soulinspirerte Sunshine, ellerThe Truth med gjestevokal av Roisin Murphy og du forstår at dette er noe annet enn ‘bare en ny rap-plate’. To spor som indikerer spennvidden på albumet.

Men dette er ikke noe soul-album, la oss unngå den misforståelsen. Handsome Boy Modeling School leverer hip hop som forsyner seg fra historiebøkene. Holy Calamity er for eksempel en ren tidsreise tilbake til begynnelsen på 80-tallet og Grandmaster Flash. Her har modellgutta lekt seg i studio, resultatet er blitt en party-Viagra der overdoser tilrådes.

Produksjon og sampling bærer gjennom hele albumet preg av at duoen har 60-tallsrøttene i orden. Jazz og soul, ja også Beethoven er med på å prege produksjonen. Dette er gjort drivende intelligent og raffinert, samtidig som rapen ikke mister kraften og drukner i all innpakningen. Det er ikke polert, det er bare jævlig dyktig gjort. HBMS leker seg gjennom dette albumet, der de er innom nesten alt fra industriell underground til myk soul. Og man kan spørre seg om hvorvidt dette er musikalsk allsidighet eller halvseriøs sjangerlek. Spør du meg, og det gjør du siden du leser denne anmeldelsen, heller jeg mot det første alternativet. Det er tross alt ikke disse låtene som dominerer albumet.

Dette er et av de sterkeste albumene jeg har hørt på en stund, uansett sjanger. Sjekk det ut, om du nå liker rap eller ikke.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.