The Best Of Manfred Mann’s Earth Band Re-Mastered – Mest for fansen

The Best Of Manfred Mann’s Earth Band Re-Mastered – Mest for fansen

Siden 1962 har han holdt det gående. Da riktignok under navnet Mann Hugg Blues Brothers, før det raskt ble endret til det noe mer narsistiske Manfred Mann. Etter en del endringer i bandet på slutten av 60-tallet, med to års sabbat som resultat, gjenoppstod så briten med sitt Earth Band i 1971. Det er også fra og med dette tidsskillet i bandets historie denne Best Of-utgivelsen begynner sin oppsummering med låter som Living Without You og Joybringer.

Noe viktig band har de aldri vært, Manfred Mann’s Earth Band. Noen av de største hitene de hadde var da også coverversjoner av andres låter. Mighty Quinn er skrevet av Dylan mens Blinded By The Light og For You begge er Springsteen-låter. Et visst særpreg hadde de likevel med sin etter hvert nesten kliniske synthrock. Men hvor spennende er det med et gjenhør i dag? Vel, hvor mange danseband- og trubadurversjoner finnes det av Davy’s On The Road Again? Eller Mighty Quinn? Tilstrekkelig til at det ikke var kun akevitten jeg ble kvalm av under forrige julebord. Ikke Manfreds feil ,riktignok, men det sier litt om hvordan tidens tann har redusert dette til konsistensløs grøt. Det blir omtrent like spennende som å spise kokte koteletter med utgått datostempling, for å holde oss til det kulinariske.

Men enkelte lyspunkter finner også en grinebiter som undertegnede. Fremdeles synes jeg Lies (Through The 80’s), For You og Don’t Kill It Carol er småkule låter. Men det stopper der. Likevel, som samleplate er det et oversiktlig og detaljert album du får i hende. Fyldig informasjon om hver enkelt låt, bandhistorie osv. Så er du fan, og ennå ikke har singlene på ett brett, er dette et greit alternativ. Til dere andre som ennå ikke har «oppdaget» Manfred, og som på tross av denne anmeldelsen likevel er nysgjerrig: Sjekk heller ut studioalbumet Chance. De fleste av singlene vil likevel ikke få noen langvarig plass i rockhistorien for andre enn de med ekstrem langtidshukommelse. Til slutt et dypfølt hjertesukk: Er vi nordmenn virkelig så store idioter?! Sjekk ut norgeskartet på coveret!

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.