Vertigo – Vellaget vellyd!

Vertigo – Vellaget vellyd!

Bak gruppenavnet Groove Armada finner vi de britiske DJ’ene Andy Cato og Tom Findlay, som også driver sin egen nattklubb i London. En sikker måte å få spilt låtene sine. De to singlene fra albumet, I See You Baby og At The River har du mest sannsynlig hørt om du ikke har lånt øre til Nitimen eller P4 den siste tiden. To relativt forskjellige låter som også illustrerer litt av den spennvidden som finnes på Vertigo. I See You Baby er en dansevennlig houselåt, mens At The River er ambient og melodiøs pop. Så har den da også blitt spilt mye.

Produksjonen blir ikke stående som noen nyskapende milepæl innen sjangeren, det er likevel lekkert pakket inn i et houselandskap med masse vellyd. Noe som paradoksalt også blir hovedinnvendingen mot albumet: det hele er gjort så fordømt riktig. Dermed blir sluttproduktet til tider preget av en unødvendig forutsigbarhet, på tross av det musikalske innholdet. Likevel fungerer Vertigo som album, det er bare ikke årets mest spennende houseutgivelse.

Som DJ’er flest har Cato og Findlay latt seg inspirere av andre stilarter, riktignok uten å ta i bruk sampling. Låta Chicago er for eksempel 80-talls funk, i Whatever, Whatever rappes det såvidt innom hiphopen og det serveres ambient house i Dusk You & Me. Sammen med de mer jazzinfluerte sporene er dette blant høydepunktene på Vertigo. Har du hørt kun hørt radiohiten I See You Baby, og dannet deg et inntrykk Groove Armada på bakgrunn av den, kan det være på sin plass med en revurdering. Vertigo har et langt mer ambient og melodiøst uttrykk, om enn enkelte ganger på grensen til det innholdsløse og kjedelige.

PS: Skulle du være i London, er navnet på nattklubben til Andy Cato og Tom Findlay, ifølge mine opplysninger Groove Armada Club. Fantasifullt.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.