Voice On The Water – Lavmælt fra en rusten herre

Voice On The Water – Lavmælt fra en rusten herre

Det er selvsagt ikke noe nytt i at Fjeld synger på engelsk, det har han gjort til gangs flere ganger tidligere og høstet stor internasjonal anerkjennelse for det. Særlig gjennom sitt samarbeid med Rick Danko (The Band) og Eric Anderson. Men det er først og fremst med sine norske utgivelser han har blitt elsket i hjemlandet. Og plater som Svært Nok For Meg (1989) og Texas Jensen (1993) er som skatter å regne i norsk populærmusikk. Tekstmaterialet på Voice On The Water er likevel meget sterkt, og inneholder de sedvanlige betraktninger om livet og kjærligheten som vi er vant til å høre fra herr Fjeld. Til dette har han fått hjelp av Terry Cox, Jim Sherridan og tidligere nevnte Eric Anderson.

Dette er Jonas Fjelds fjerde soloalbum, det vil si: Helt solo er det ikke. Med seg på laget har han bl.a. den etterhvert meget erfarne Per Hillestad på perkusjon og ellers et helt kobbel av norske artister som i varierende grad medvirker på platen. Blant andre: Knut Reiersrud (gitar og mandolin), Claudia Scott, Tone Hulbækmo, Marius Müller, Rita Eriksen, Bendik Hofset, Hilde Heltberg, Per Kolstad m.fl. Den godeste Fjeld har selv medvirket som studiomusiker og opptrådt med talløse norske grupper og musikere og har således opparbeidet en stor kontaktflate. Men på tross av de mange medhjelperne, dette er en klassisk og umiskjennelig Jonas Fjeld-plate. Lavmælt og akustisk fremført.

Noe av materialet er kjent fra før. Fem av sangene forekommer også på Texas Jensen, men er her gjengitt i engelsk språkdrakt. Således har Texas Jensen blitt til Call Of The Wild, og Nå Er Kvelden Her er oversatt med Whipporwill. Årsaken er enkel. Voice On The Water var ikke tenkt å lanseres på det norske markedet. Men vi skal være takknemlige for at nettopp det har blitt gjort. Her er mye nytt, og alt fremført med den kvaliteten som forventes av Fjeld og et sammensatt A-lag med norske musikere.

Jan Bjørgo

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.