Liebling – Svensk hygge fra Andreas

Liebling – Svensk hygge fra Andreas

Andreas Johnsons andre album Liebling har allerede vært å finne i landets platesjapper i lengre tid. For ikke å snakke om singelen Glorious, som de færreste, ihvertfall av de med hørselen i behold, kan ha gått glipp av. På tross av dette er det først nå han for fullt lanseres i Europa, etter at Glorious har blitt en suksess på de britiske singellistene.

Mens hans debutalbum som soloartist Cottonfish Tales bar preg av noe tilnærmet visesang og rolige ballader, har dette blitt et album med mer fart og rock over seg. Johnsons musikk fikk meg til å tenke på flere europeiske størrelser, og er ulikt det jeg tidligere har hørt av svenske produksjoner.

Ikke uventet er det den tidligere nevnte hitlåten Glorious som åpner albumet. Dette er vel en låt som de fleste allerede har gjort seg opp en mening om, men personlig synes jeg det lyder fett når Johnsons uttrykksfulle stemme trenger inn i øregangene. Platas andre singel (ihvertfall her på berget), The Games We Play er et annet høydepunkt på platen. Ikke veldig original, men likevel er det ett eller annet med stemningen, lydbildet og den tydelige vokalen i sentrum som gjør denne sangen til en deilig låt.

Enkelte av låtene kan kanskje bli litt overfølsomme i forhold til hva tekstene egentlig handler om, og platen er ikke voldsomt spennende og variert. Likevel, Liebling er en god plate som inneholder mye fin popmusikk, og kan anbefales for de fleste.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.