Lucia (International Version) – Små endringer

Lucia (International Version) – Små endringer

Man kan saktens spørre seg hvorfor dette kommer først nå, over to år etter den første utgivelsen i 1997. At man vil satse penger og ressurser på et norsk band som Velvet Belly er selvsagt gode nyheter, men det beste ville selvsagt være å lansere et helt nytt album uten den eventuelle tidsslitasje noen år kan påføre. Nå er imidlertid ikke det situasjonen, og for alt jeg vet har heller ikke bandet nytt stoff på lager. Vel, Lucia lanseres nå i cirka tyve land rundt om i verden og da får vi tidsnok vite om den norske melankolpopen slår an.

De fleste kjenner nok allerede til låtene på Lucia, og lytter du til den nye versjonen vil du finne ut at det er gjort svært få forandringer fra originalversjonene. Easy (Boilerhouse Radio Edit) er den som skiller seg klarest ut. Den har nå fått et noe kraftigere beatbasert komp og er også gjort noen sekunder lengre. Ellers er den identisk med originalversjonen. Resultatet er uansett blitt en låt som nå er bedre tilpasset radiospilling, og det var vel også utgangspunktet.

Anne-Marie Almedal har også tatt på seg utfordringen å covre selveste Kate Bush denne gangen. En utfordring både hun og resten av bandet takler med stø og sikker eleganse. Med en produksjon som viser en mer rocka utgave av bandet, er dette alene blitt et argument for å velge den internasjonale versjonen fremfor ’97-utgaven. Om den da fremdeles finnes i butikkhyllene. Platens mest positive overraskelse.

Ellers er det kun mindre og rent kosmetiske endringer som er gjort. Nydelige Standstill er blant annet blitt noen sekunder kortere, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Og skulle de først bytte coverbilde, så ble vel ikke den endelige løsningen den mest spennende. Men Lucia var, og er fortsatt, et glimrende popalbum. Nå gjelder det bare å få andre enn oss nordmenn til å forstå det.

Les også anmeldelse av originalversjonen av Lucia.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.