Navigate Me – Finfin ranglerock

Navigate Me – Finfin ranglerock

Prøv å si Small Unit Of Audio Navigators fort 10 ganger…! Makan til kronglete navn skal du lete lenge etter. Derimot er ikke musikken det spor kronglete. Gruppa kaller det for indierock. Jeg velger å kalle det en blanding av ranglerock og skeiv gitarpop. Har aldri skjønt begrepet indierock anyway!

Oslotrioen, som også har rukket å gi ut et album, leverer på denne EP-en fem spor som henter sin styrke i sterke vokalprestasjoner, tilgjengelige melodier og en frisk nerve i utførelsen. Med to vokalister sikrer bandet seg at melodiene får stå fram og dette bidrar også til variasjonsmuligheter i forhold til arrangementene, f.eks. på sistelåta Expression Games. Hver av låtene lever sine egne liv, men har likevel en fellesnevner i en følelse av utilstrekkelighet, selv i Happy Song, som er veldig… «happy».

Small Unit Of Audio Navigators har uten tvil funnet sin egen stil og den fungerer nesten til punkt og prikke. Hvis jeg skulle sette fingeren på noe, så må det være den noe tjukke engelskuttalen på enkelte av låtene. Bortsett fra det, framstår bandet som svært samspilte og spillesugne. Med et låtmateriale som holder de et høyt nivå hvis man skal dømme etter godlåter som Weary Journies og Disconnected. Fungerer live gjør de også, men det er et annet kapittel…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.