Now And Never – Sjarmerende party-skive

Now And Never – Sjarmerende party-skive

Weeds kan vel knappest kalles et nytt band, ettersom de har spilt sammen siden 1990, da de ble lokale helter i Stavern der de opprinnelig kommer fra; men de har aldri fått noe stort gjennombrudd. Selv ikke etter at de vant Grand Prix har de fått noe stort navn; og jeg snakker da selvfølgelig ikke om patetiske EuroSong, men So What!’s alternative Grand Prix-konkurranse i 1996. Jeg må ærlig innrømme at Weeds har gått meg hus forbi, og at jeg ikke har hørt noen tidligere utgivelser av bandet, så jeg stilte med blanke ark før jeg satt meg ned med Now And Never. De blanke arkene ble ihvertfall raskt fylt opp med lovord om Weeds.

Dette er nemlig et glimrende album, fullpakket med gode og fengende melodier i god gammeldags innpakning. Weeds spiller 60-talls inspirert rock á la The Byrds, med tydlige influenser også fra band som Weezer og kanskje et snev av tidlig Green Day.

Jeg vil egentlig dele Now And Never opp i to; de første fem låtene er av veldig høy kvalitet, mens de resterende fem ikke er helt på høyde med de første. Åpningskuttet Hooking Good (Reeling Fine) er rett og slett en ekstremt kul låt som setter standarden for resten av plata, og de påfølgende fire låtene er sinnsykt bra, med Toby & Bobblie som et høydepunkt. En vakker kjærlighetshistorie om forholdet mellom en sluk og dens agn (???) såvidt jeg har forstått…

There’s No Policecars Around Here Now blir litt vel masete i lengden (selv om den varer i snaue to minutter). Virtual Hand blir litt tam, og de tre siste låtene er som nevnt tidligere, heller ikke på samme nivå som de første fem. Misforstå meg rett; det finnes ikke en dårlig låt på denne plata, men forventningene etter den forrykende starten på plata blir ikke helt innfridd. Vil også trekke fram vokalist Tormod Glomnes, som har en stemme som passer ypperlig til denne typen musikk.

Hvis musikkbransjen hadde vært rettferdig (noe den aldri har vært, og aldri kommer til å bli), så ville nok Weeds fått et gjennombrudd i år. De har ihvertfall fått èn ny tilhenger i undertegnede.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.