The Drug – Skuffende EP fra Jocelyn High

The Drug – Skuffende EP fra Jocelyn High

Om salgstallene går til himmels med denne EP-en, stiller jeg likevel meg sterkt tvilende til. Til det er låtmaterialet for variabelt. Jocelyn High har siden de startet opp i 1992, kun gitt ut ett komplett album; Fruit Flavoured som kom på selskapet Poppyrock i 1996. Den fikk blandet mottagelse i pressen, men gruppa ble av Dagbladets anmelder vurdert som et håp for den norske hjemmefronten, samtidig som de ble karakterisert som et noe uferdig band.

The Drug handler i første rekke om tittelsporet, som er en fengende og bra låt med klare referanser til 90-tallets britpop og 80-tallets powerpop. Det er også en låt som er veldig annerledes sett i forhold til de tre andre på denne plata. The Drug er helt klart en mulig radiohit, men der stopper det vel også.
Selv om denne ikke akkurat har svidd seg fast i CD-spilleren min, har jeg allerede begynt å gå lei; og det er jo ikke det beste tegnet. Sometimes I Smell You Off My Sweater er stillestående og monoton, og kan ikke betegnes som annet enn kjedelig. De to andre låtene, Neversleeper (en liveinnspilling fra Kroa i Bø) og In Different Colors, er heller ikke noe særlig å ta av seg hatten for.

Mange band gjør det jo slik når de gir EP-er og singler. De satser på å ha en solid hovedlåt, og fyller opp resten med middelmådige demoinnspillinger, coverlåter og tidligere uutgitte låter (og det er vel alltids en grunn til at disse låtene ikke er utgitt tidligere???). Dette er forhåpentligvis en trend som flere og flere band går vekk ifra, og la oss håpe at flere innser at det bør være høy kvalitet på en hel EP.

Jeg mistenker Jocelyn High for å ha mange bedre låter på lager enn det de presenterer på The Drug, og gir bandet en ny sjanse til å vise at de duger når det nye albumet er klart for utgivelse senere i år.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.