Click Clack – Småskrudd rockabilly

Click Clack – Småskrudd rockabilly

Det innrømmes at undertegnede kanskje ikke vet ikke så altfor mye om garage-rock’n’roll / rockabilly, men når det er sagt, hvor mye er det egentlig å vite? Mer rett frem og ukomplisert musikk finnes vel strengt tatt ikke. Formelen er likevel tilstede og her er det full sving fra første øyeblikk.

The Tempo Toppers presenterer 50-talls rockabilly som om tiden har stått stille, mens teknikken i virkeligheten har utviklet seg. De seksten låtene på plata er alle svært velspilt og det gnistrer av og til ordentlig i svingene. Men helheten skjemmes en del av en uhyggelig tjukk engelskuttale. For å si det sånn: Det er ikke noe problem å høre at dette er et norsk band som fremfører låtene sine på engelsk. Dette kan selvsagt ha mye å gjøre med at herrene alle er i 40-årene og ikke er vokst opp med det engelske språket så tett opptil seg som det man gjør i dag.

Det er ikke vanskelig å se for seg at svette kropper svinger seg heftig til denne musikken. The Tempo Toppers klarer å lage en litt skrudd og alternativ vri på 50-tallsrocken som for det meste av tiden fungerer godt på denne plata.

Grunnen til at utgivelsen ikke belønnes med flere stjerner er først og fremst at feelingen er veldig amatøraktig og man får ingen direkte følelse av kvalitet, selv om dette kommer til syne gjennom instrumenttrakteringen. Kanskje er det uttalen, eller bare produksjonen, men Click Clack oppleves mer som et produkt til bruk for promotering av bandet i forhold til å skaffe spillejobber og salg på konserter enn som et produkt laget for seg selv. Men dette kan selvsagt også bare være et finansieringsproblem

Det er ingen tvil om at dette er dyktige karer og at mange av låtene er gode swinglåter, men helheten får en ikke til å hoppe i stolen. Men gi meg noen drinker og noen snekre damer, så skal du se jeg rocker dansegulvet jeg også…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.