Dei Beste – Vestlandshumor på sitt beste

Dei Beste – Vestlandshumor på sitt beste

Karene fra Salhus har spilt for fulle hus i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane og med platen Ronnyen Og Kveitebollen fra 1997 erobret de omsider Østlandet også.
Det er ihvertfall det de liker å tro, selv om det er en sannhet med modifikasjoner. For denne typen humor passer best for folk som har vært en tur på øyene utenfor Bergen, der Wunderbaum og terninger i bilvinduet fortsatt er på moten. Med sine refleksjoner over bryggedans med fri flyt av diverse drikkevarer i Dans På Grasdal og fergebilletører med regneproblemer i Fergebilletøren er det lett for at enkelte med urban humor faller av lasset.

På denne best of-samlingen presenteres fjorten gamle slagere fra albumene Platå (1988), På Nye Eventyr (1991) og Ronnyen Og Kveitebollen (1997), samt to nye låter. Det er faktisk ikke én dårlig låt på denne platen. I tillegg til å skrive morsomme tekster, er de fem medlemmene i Vinskvetten flinke musikere som vet å lage gode melodier til å bli i godt humør av. Skal man trekke fram noe negativt ved Dei Beste må det være at underholdningsverdien synker en smule etter noen gjennomlyttinger. Diktet er liksom ikke like morsomt fjerde gangen.

Men for all del, dette er en meget bra plate som er verdt hver krone hvis du liker musikk med glimt i øyet.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.