Soundtrack For Life – Fra Toronto til Bagdad Café

Soundtrack For Life – Fra Toronto til Bagdad Café

Bascom har lenge vært regnet som et av de mest spennende navnene fra klubbscenene i Toronto. Forventningene har dermed vært rimelig høye til dette albumet. Jevetta Steeles Calling U fra filmen Bagdad Café innleder Soundtrack For Life.

Her med Naomi N’Sembi på vokal med suggerende, sexy laidback samba i houseinnpakning. Den ene av to coverversjoner på dette albumet; Nat King Coles smørballade When I Fall In Love leveres med en tilnærmelsesvis ren danceproduksjon. Rent, stilsikkert og med høy soulfaktor lukter dette alt annet enn det vi vanligvis forbinder med denne utskjelte sjangeren.

Men som allerede nevnt, A:xus er innom mer enn ett sidespor under denne rundturen. Raw Emotions er blant annet breakbeat med så sofistikert og catchy uttrykk at den står som ett av høydepunktene blant Bascoms tretten utvalgte. Ellers kan det drømmende ambient uttrykket som i Synchronity nærmest tvinges inn i en usynkron verden av techno, virke alt annet enn enkelt å tilnærme seg for noen.

Det forhindrer imidlertid ikke det faktum at dette er vakker musikk. Vakkert som i låten Near Of Fear, den mest markante jazzproduksjonen, en rolig og melodiøs oase med talentfulle Rosina på vokal. Eller vakkert som i Pluto, house som like gjerne funker på dansegulvet, som med hodetelefoner rundt ørene – og et drømmende blikk i øynene.

Soundtrack For Life er enkelt og greit et album der høydepunktene slår mot deg som en snøstorm i januar og der svakhetene er som en mild sommerbris å regne. Det høres vel egentlig ut som en okey skive, eller?

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.