Known Women – Skotsk deppepop

Known Women – Skotsk deppepop

Polar Aim ble startet av Lincoln Fong som har spilt både med Jesus & The Mary Chain og Cocteau Twins. Han skriver også låtene og produserer i tillegg til å spille både bass, piano og gitar. Sammen med seg har han sin bror Russell på gitar og Hamish Mackintosh på vokal som tidligere spilte i Fuel. Diaries Of Well Known Women er et popalbum, men det kunne med et litt røffere uttrykk like godt vært en depperockplate. Noen ganger høres det ved gjennomlytting anonymt og nesten kjedelig ut, andre ganger treffer det riktig og gjør inntrykk på lytteren. Det hele dreier seg om å være i den riktige sinnsstemningen når du setter det på, for det funker ikke hvis du ikke er litt på skeiva.

Mye av årsaken til denne av og på-anonymiteten har selvsagt med den melodiske styrken til enkelte av låtene å gjøre. I beste fall legger du ikke merke til disse, men gleder deg desto mer over Catch It All, Long Before The Kiss, She Smiled og ikke minst Martha (eneste med singlepotensiale) som alle formidler sårhet og ja, kjærlighet på vakkert vis. I verste fall blir du irritert over hvor snilt og nesten unnskyldende Mackintosh skjørt og hviskende synger sine klager på. Hans stemme bidrar sterkt til Polar Aims særpreg, men bidrar minimalt med sin lite dynamiske stemme til å styrke de låtene som mangler de sterkeste melodiene.

Det har slått meg noen ganger at Polar Aim virker å være mer av et prosjektband enn et ekte band, så det kan være noen av grunnen til at albumet virker å være litt halvinspirert. Når det er slått fast, så er Diaries Of Well Known Women pent spilt og lett å putte i spilleren. I det rette humøret kan den være et perfekt valg. Forvent likevel ikke et album som slår deg i magen, verken på deppe- eller popsangvis. Til det er plata for tafatt. Lett å like, lett å glemme i hylla.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.