Speed Of Sound Enterprise – Søta bror mimrer over 60-tallspoppen

Speed Of Sound Enterprise – Søta bror mimrer over 60-tallspoppen

Gruppa består av Kent Nordberg på vokal og gitar, Jonas Redig på Bass og brødrene Joakim og Daniel Levin på henholdsvis trommer og gitar. Gutta slo seg sammen sommeren 1997 basert på en felles kjærlighet for 60-talls pop, The Clash og Hultsfredfestivalen. Siden har de produsert demoer, lekt katt og mus med plateselskaper og, viktigst av alt, øvd, øvd og atter øvd! Resultatet er en debutplate bestående av en mengde jevngode pop/rocklåter med svensk driv over.

Skriva starter ikke uventet med tittelsporet og fortsetter med en av godlåtene på plata, Young Girl. En låt full av driv og spilleglede. Så følger en del rolige poplåter ved navn Love And Need, Crystal og A Thousand Reasons. That Would Be Something er en ganske happy låt i god gammeldags 60-talls stil, og videre følger enda flere streite pop/rocklåter før platas andre godlåt Anarchy dukker opp. En litt hurtigere låt med gode stemninger som spriter plata litt opp før sistelåten Promise avslutter med en superslum ballade. Tekstmaterialet går for det meste i kjærlighet, av type brutt, og dagligdagse problemer. Altså en helt vanlig oppskrift for denne type musikk. Den litt yngre garde vil nok trekke paralleller til Oasis, men det lukter egentlig mest av god gammel The Clash, Kinks og Blondie.

Det er ingen tvil om at gutta i Speed Of Sound Enterpise skriver gode låter. Sounden er typisk for genren, mens skiva også kan være er skuffende kjedelig til tross for sitt gode låtmateriale. Dårlig variasjon i låtene får plata til tider til å virke mer som søvnmiddel enn som en oppkvikker. Noe som kunne vært unngått.

Men om du har et lidenskapelig forhold 60-talls pop- og rock, vil denne plata trolig sette deg i stemninger du sikkert har savnet på en stund, og hvem ønsker vel ikke det?

Tor Arne Vestbø

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.