Imaginate – Sikker sommerplate

Imaginate – Sikker sommerplate

Jepp, undertegnede kan ikke nekte for at han er svak for den gode popmelodi og at Taxiride til tider er en popelskers våte drøm. Som tatt ut av en sommervarm romantisk film. Akkurat nå er Taxiride noe av det største du kommer over nede i kenguruland og det er ikke vanskelig å skjønne, for de fire unge menn lager låter over en poplest som innbyr til heftig radiospilling. Imaginate er bandets debutalbum, men høres ut som et godt innarbeidet tredjealbum der melodilinjene smyger seg lekkert sammen med en bløt produksjon som ikke vil skremme unna noen.

Det som imidlertid er Taxirides store styrke og på samme tid klare særpreg er vokalen. Samtlige medlemmer kan synge, og da mener jeg at de KAN synge. Intrikate og uimotståelige vokallinjer som må være noe av de beste siden Crosby, Stills, Nash & Youngs storhetstider preger absolutt hele plata. Bandet har til og med laget en fin cover av Stills’ Helplessy Hoping, her i en versjon som virkeliggjør honnør til originalen.

Spennende er likevel ikke ordet jeg ville bruke om bandet. Det er dette som gjør at Imaginate ikke holder helt til mål. I lengden blir man, om ikke lei, så litt uinteressert i å fortsette. Plata virker til tider å være så lettfattelig at det ikke er noe å jobbe med i det hele tatt. Når jeg samtidig liker denne plata så godt som jeg faktisk gjør, er det fordi den er så utrolig fengende og innbydende. Let’s Spend The Night ble for eksempel så lokkende at jeg mot mine prinsipper skiplet tilbake for nok en gjennomhøring.

Ja, jeg innrømmer det: jeg er svak og ynkelig!!!!! Napp meg bak øra og kall meg Reidar, men sånn er det med mange av disse forpulte låtene. Du må bare høre på dem og det er på samme tid så inni kvisthølet irriterende at det til slutt er deilig.

Om det noen gang er laget ei plate som passer perfekt til sommer og sol, så er det denne. Men du er herved advart: liker du ikke lette poplåter som setter seg eller i det hele tatt enkel pop, så styr unna. Veldig langt unna. Taxiride kommer uansett til å selge plater. Mange sådane.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.